Enter your email address below and subscribe to our newsletter

AFM

AFM aporba noi liste cu dosare

Share your love

AFM rabla

Actualizări în Programul AFM Rabla Plus

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a făcut pași importanți pentru sustenabilitatea mediului, prin actualizări semnificative în cadrul Programului Rabla Plus. Aceste schimbări reflectă angajamentul constant al AFM de a sprijini inițiativele ecologice și de a facilita tranziția către o societate mai verde.

Detalii ale Actualizărilor:

 • Numărul Dosarelor Acceptate: AFM a aprobat 106 dosare pentru Programul Rabla Plus.
 • Valoarea Ecotichetelor: Ecotichetele aprobate totalizează o valoare impresionantă de 10,453 milioane lei, un pas mare spre încurajarea achiziționării de vehicule ecologice.

Contestații și Rezultatele Lor:

Numărul ContestatiilorEcotichete AprobateValoarea Totală
45318.500 lei

Aceste cifre reflectă deschiderea AFM către feedback-ul și nevoile cetățenilor, demonstrând flexibilitate și adaptabilitate în gestionarea programelor de mediu.

Comparativul Modificărilor:

AspectÎnainte de ActualizareDupă Actualizare
Număr Dosare Acceptate< 106106
Valoare Ecotichete< 10,453 milioane lei10,453 milioane lei
Număr Contestatii Aprobate< 44

Această tabelă scoate în evidență creșterea semnificativă a impactului Programului Rabla Plus, subliniind angajamentul AFM de a sprijini tranziția către o mobilitate sustenabilă.

Noutăți în Programul Rabla Clasic

Programul Rabla Clasic, un pilon central al inițiativelor AFM pentru un mediu mai curat, a fost de asemenea actualizat, reflectând adaptabilitatea și răspunsul AFM la nevoile cetățenilor și ale pieței auto.

Detalii Actualizări în Rabla Clasic:

 • Numărul de Contestatii Acceptate: 18 contestații au fost acceptate, o măsură ce demonstrează transparența și corectitudinea procesului de evaluare.
 • Impactul asupra Autovehiculelor: Aceste contestații au avut un impact direct asupra a 60 de autovehicule, un semn clar că AFM este dedicată sprijinirii unei game largi de beneficiari.

Valoarea Totală Alocată:

AspectValoare
Contestatii Acceptate18
Autovehicule Afectate60
Valoare Totală916.000 lei

Aceste cifre subliniază efortul AFM de a asigura că fiecare caz este tratat cu atenția și seriozitatea cuvenită, garantând astfel un proces echitabil și eficient.

Implicații și Perspective:

Impactul acestor actualizări în Programul Rabla Clasic este multistratificat:

 1. Încurajarea Achizițiilor Responsabile: Prin adaptarea continuă a programului, AFM stimulează achiziția de autovehicule mai ecologice.
 2. Sprijin Pentru Un Mediu Mai Curat: Reducerea emisiilor prin promovarea autovehiculelor eficiente energetic este o componentă esențială a strategiei AFM.
 3. Răspuns la Nevoile Cetățenilor: Acceptarea contestațiilor reflectă angajamentul AFM de a asculta și răspunde la feedback-ul publicului.

Schimbări în Programul Casa Eficientă Energetică și Casa Verde Fotovoltaice

O altă dimensiune crucială a eforturilor AFM pentru un viitor sustenabil se regăsește în programele Casa Eficientă Energetică și Casa Verde Fotovoltaice. Aceste programe se concentrează pe îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor și promovarea utilizării energiilor regenerabile.

Actualizări în Programul Casa Eficientă Energetică:

 • Dosare Acceptate: În total, 97 dosare au fost acceptate, reflectând angajamentul continuu al AFM pentru îmbunătățirea eficienței energetice.
 • Valoarea Totală Alocată: Suma totală a acestor dosare se ridică la impresionanta cifră de 5.081.992,54 lei, subliniind amploarea investițiilor în eficiență energetică.

Contestații Aprobate în Casa Eficientă Energetică:

AspectNumăr
Contestatii Aprobate2

Această deschidere către contestații evidențiază flexibilitatea și receptivitatea AFM față de nevoile și preocupările beneficiarilor programului.

Noutăți în Programul Casa Verde Fotovoltaice:

 • Lista Actualizată pentru Sesiunea 2021: Publicarea unei noi liste, incluzând 2 contestații aprobate, marchează un pas important în promovarea energiilor regenerabile.

Implicații și Perspective:

 1. Promovarea Sustenabilității: Aceste programe sunt esențiale în demersul de a face locuințele mai eficiente din punct de vedere energetic și de a reduce amprenta de carbon.
 2. Sprijin pentru Inovații Energetice: Prin aceste actualizări, AFM încurajează adopția tehnologiilor verzi în gospodării.
 3. Responsabilitate Ecologică: Programul Casa Verde Fotovoltaice în special, stimulează utilizarea surselor de energie regenerabilă, un pas crucial în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Acces la Informații:

Pentru cei interesați să acceseze listele actualizate sau să obțină mai multe informații despre aceste programe, AFM a facilitat accesul la acestea prin intermediul site-ului oficial:

 • Website: www.afm.ro
 • Secțiunile: Programul Rabla Plus, Rabla Clasic, Casa Eficientă Energetică și Casa Verde Fotovoltaice – sesiunea 2021.

Modificări Anunțate pentru 2024

Anul 2024 aduce schimbări semnificative în programele gestionate de AFM, în special în cadrul programelor Rabla. Aceste modificări sunt concepute să sporească eficiența programelor și să răspundă mai bine nevoilor cetățenilor și ale mediului.

Declarații de la Laurențiu Neculaescu, Președintele AFM:

Laurențiu Neculaescu, președintele AFM, a adus clarificări importante privind direcția în care se îndreaptă programele Rabla:

 • Eliminarea Eco-Bonusurilor: Începând cu 2024, eco-bonusurile vor fi eliminate din cadrul programelor Rabla, lăsând doar primele de casare.
 • Prime de Casare Fixe: Primele de casare vor fi stabilite la niveluri fixe de 7.000 lei, 10.000 lei și 25.500 de lei, în funcție de diferite criterii.

Impactul Schimbărilor:

AspectÎnainte de 2024După 2024
Eco-BonusuriDisponibileEliminate
Prime de CasareVariabileFixe (7.000, 10.000, 25.500 lei)
Număr Beneficiari VizațiMai micDublat

Această tabelă evidențiază schimbările strategice planificate pentru a optimiza eficiența și accesibilitatea programelor Rabla.

Implicații pentru Beneficiari și Mediu:

 • Accesibilitatea Crescută: Prin stabilirea unor prime de casare fixe, AFM își propune să atragă un număr mai mare de beneficiari.
 • Eficiență Îmbunătățită: Aceste ajustări vizează optimizarea distribuției fondurilor și maximizarea impactului ecologic al programelor.
 • Simplificarea Procesului: Eliminarea eco-bonusurilor vizează simplificarea procedurilor pentru utilizatori, facilitând astfel accesul la beneficii.
Împărtășește-ți dragostea
Andrei Pojoreanu
Andrei Pojoreanu

Consultant cu o experiență bogată în domeniul fondurilor europene din 2012, specializat în coordonarea proiectelor POCU și consultanță pentru autorități locale în infrastructură. Cariera mea, începută în jurnalism, îmi permite să comunic complexitățile fondurilor europene într-un mod accesibil și captivant. Recent, pasiunea mea se îndreaptă spre AI și SEO, explorând cum acestea pot revoluționa consultanța și eficientiza utilizarea fondurilor europene. Viziunea mea este să integrez această experiență vastă cu tehnologia emergentă pentru a modela viitorul consultanței în fonduri europene.

Articole: 201

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stay informed and not overwhelmed, subscribe now!