Enter your email address below and subscribe to our newsletter

Forestay Capital II

„Forestay Capital II închide un fond de investiții de 220 milioane USD pentru start-up-uri în Europa și Israel”

Share your love

Forestay Capital II

Forestay Capital II închide un fond de investiții de 220 milioane USD pentru start-up-uri în Europa și Israel

Fondul de investiții se concentrează pe companiile în stadiu de creștere, cu investiții cuprinse între 10 și 15 milioane USD

Forestay, o firmă de capital de risc cu sediul în Geneva, Elveția, a închis recent cel de-al doilea fond de investiții, Forestay Capital II, cu o valoare totală de 220 de milioane de dolari. Acest fond se va concentra pe investiții în companii din întreaga Europă și Israel, în special în stadiul de creștere, cu investiții cuprinse între 10 și 15 milioane de dolari.

Succesul Forestay în susținerea start-up-urilor europene

Forestay a câștigat recunoaștere în Europa prin sprijinirea mai multor start-up-uri notabile, printre care Scandit, care a strâns 273 de milioane de dolari, și Neural Concept, care a obținut 27 de milioane de dolari pentru designul rapid de fabricație bazat pe AI. Aceste investiții de succes au consolidat reputația Forestay ca un jucător important pe piața europeană de capital de risc.

Rădăcinile Forestay în platforma de investiții B-FLEXION

Rădăcinile firmei Forestay pot fi urmărite până la B-FLEXION, o platformă de investiții înființată de familia Bertarelli, cunoscută pentru succesul lor în transformarea Serono într-o entitate proeminentă în domeniul biotehnologiei. Sub conducerea lui Frederic Wohl, directorul global pentru digital al Merck KGA și Ser, Forestay se concentrează în principal pe inteligența artificială pentru întreprinderi și SaaS, excluzând investițiile în hardware, și se implică în investiții de serie B, captând companii în punctele lor de cotitură.

Sprijinul Anaïs Ventures pentru Forestay Capital II

Forestay Capital II a primit sprijinul Anaïs Ventures, o entitate de investiții asociată cu familia Firmenich, cunoscută pentru imperiul lor de afaceri în domeniul parfumurilor. Această colaborare aduce o expertiză valoroasă și o rețea extinsă pentru a sprijini creșterea start-up-urilor europene.

Oportunitățile de creștere pentru start-up-urile europene

Apariția Forestay contribuie pozitiv la piața europeană de SaaS, care a cunoscut o schimbare semnificativă determinată de ascensiunea AI generativ, oferind oportunități de creștere pentru start-up-uri. Această extindere a opțiunilor pentru companiile în stadiu de creștere din Europa poate fi deosebit de benefică, având în vedere provocările legate de obținerea capitalului de creștere în comparație cu SUA.

Concluzie

Închiderea Forestay Capital II reprezintă un pas important pentru ecosistemul de start-up-uri din Europa și Israel. Cu un fond de investiții de 220 de milioane de dolari și o expertiză solidă în sprijinirea companiilor în stadiu de creștere, Forestay este bine poziționată pentru a stimula inovația și a propulsa start-up-urile europene către succes. Pe măsură ce piața europeană de SaaS continuă să evolueze, Forestay va juca un rol crucial în modelarea viitorului tehnologiei și în încurajarea antreprenoriatului în regiune.

Împărtășește-ți dragostea
Andrei Pojoreanu
Andrei Pojoreanu

Consultant cu o experiență bogată în domeniul fondurilor europene din 2012, specializat în coordonarea proiectelor POCU și consultanță pentru autorități locale în infrastructură. Cariera mea, începută în jurnalism, îmi permite să comunic complexitățile fondurilor europene într-un mod accesibil și captivant. Recent, pasiunea mea se îndreaptă spre AI și SEO, explorând cum acestea pot revoluționa consultanța și eficientiza utilizarea fondurilor europene. Viziunea mea este să integrez această experiență vastă cu tehnologia emergentă pentru a modela viitorul consultanței în fonduri europene.

Articole: 201

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stay informed and not overwhelmed, subscribe now!