Enter your email address below and subscribe to our newsletter

MasterCard

200.000 Euro prin MasterCard pentru Dezvoltatori de Afaceri în Domeniul Inteligenței Artificiale

Share your love

MasterCard

MasterCard si inteligenta artificiala

Într-o lume unde inteligența artificială transformă fiecare aspect al vieții cotidiene, oportunitatea de a-ți finanța inovația nu mai este doar un vis, ci o realitate palpabilă. Ați visat vreodată să vedeți ideea dvs. de afaceri, alimentată de tehnologiile viitorului, prinzând viață? Acum, MasterCard, în parteneriat strâns cu Strive, face acest lucru posibil printr-un fond generos dedicat exclusiv dezvoltatorilor de afaceri din domeniul AI.

Acest fond inovativ are ca scop principal susținerea întreprinderilor mici europene care doresc să exploreze și să implementeze soluții digitale și bazate pe date. Cu o finanțare de până la 200.000 de euro la dispoziție, acesta deschide porți largi către o lume unde tehnologia avansată devine un aliat de nădejde în creșterea și dezvoltarea afacerii dvs.

Ce Oferă Fondul?

Fondul promis de MasterCard și Strive nu este doar o simplă sumă de bani pusă la dispoziție. El reprezintă o punte către succesul într-o eră digitală, oferindu-vă resursele necesare pentru a naviga prin provocările contemporane ale afacerilor. Iată ce vă așteaptă:

 • Finanțare generoasă: Suma poate varia între 100.000 și 500.000 de euro, în funcție de proiectul propus.
 • Cofinanțare: Pentru cereri de finanțare de 250.000 de euro și peste, este necesară o cofinanțare de minim 10%.

Beneficii Suplimentare

Câștigătorii fondului se vor bucura de mult mai mult decât finanțare. MasterCard și Strive oferă un pachet complet de beneficii, printre care:

 • Expertiza Strive și MasterCard
 • Acces la resurse selectate MasterCard Start Path
 • Mentorat de la experți de top relevanți pentru inovația propusă
 • Oportunități de expunere și publicitate

Cine Poate Aplica?

Criterii de EligibilitateDetalii
Tipul de organizațieStart-up-uri, companii stabilite, ONG-uri, întreprinderi sociale
LocațiaÎnregistrate și operate într-unul dintre statele membre ale UE
ExcluderiEntitățile guvernamentale și instituțiile academice nu sunt eligibile

Documente Necesare pentru Aplicare

 1. Descrierea proiectului
 2. Bugetul detaliat
 3. Dovezi ale stadiului de Definiție a Produsului
 4. Pentru sume peste 250.000 de euro, dovada cofinanțării

Procesul de Selecție

MasterCard și Strive caută proiecte care:

 • Se aliniază cu cel puțin una dintre temele de focus: finanțe încorporate, securitate cibernetică, sustenabilitatea mediului, AI
 • Susțin afaceri cu mai puțin de 10 angajați
 • Valorifică soluții digitale și orientate către date
 • Sunt implementate în cel puțin o piață din UE

MasterCard nu numai că își reafirmă angajamentul față de inovație și dezvoltarea tehnologică prin acest fond, dar deschide și oportunități imense pentru antreprenorii europeni. Este o invitație deschisă către toți cei care visează la un viitor în care afacerea lor nu doar că supraviețuiește, dar prosperă prin puterea inteligenței artificiale.

Despre Fond

Într-o eră dominată de digitalizare și inovație, MasterCard își propune să fie la timona schimbării, oferind finanțare semnificativă pentru a impulsiona dezvoltarea soluțiilor tehnologice avansate. Fondul creat în colaborare cu Strive este un veritabil catalizator pentru transformarea digitală, punând la dispoziție între 100.000 și 500.000 de euro pentru inițiativele care își propun să redefinească peisajul afacerilor mici din Europa.

Oportunitatea

Acest fond excepțional este destinat propunerilor care au ca scop:

 • Deblocarea capitalului de lucru: Facilitarea accesului la finanțare pentru întreprinderile mici.
 • Consolidarea securității cibernetice: Îmbunătățirea protecției digitale a afacerilor în fața amenințărilor cibernetice.
 • Navigarea preferințelor consumatorilor: Adaptarea la cerințele în continuă schimbare ale pieței.
 • Utilizarea AI pentru eficientizare și profit: Implementarea inteligenței artificiale pentru optimizarea proceselor și creșterea veniturilor.

Condițiile de Aplicare

Pentru a asigura o implicare profundă și o dedicare autentică din partea aplicanților, fondul prevede anumite condiții de eligibilitate și cofinanțare:

Suma SolicitatăCondiție de Cofinanțare
Sub 250.000 de euroCofinanțare nu este necesară
250.000 de euro și pesteMinim 10% cofinanțare obligatorie

Cofinanțarea demonstrează nu doar angajamentul aplicantului față de proiectul propus, dar și credința în viabilitatea și succesul acestuia pe termen lung. Prin această abordare, MasterCard încurajează o selecție atentă și dedicată a proiectelor cu adevărat transformative.

De Ce Este Important?

Această inițiativă vine într-un moment critic, când întreprinderile mici se confruntă cu numeroase provocări, de la accesul limitat la finanțare până la nevoia acută de adaptare la un mediu de afaceri digitalizat. MasterCard recunoaște aceste obstacole și, prin fondul său, oferă nu doar resursele financiare necesare pentru depășirea lor, dar și sprijinul expert pentru implementarea cu succes a soluțiilor inovative.

Impactul Așteptat

Implementarea acestor soluții nu doar că va debloca potențialul întreprinderilor mici, dar va avea și un efect multiplicator asupra economiei digitale europene. În ultimă instanță, fondul vizează crearea unui ecosistem de afaceri mai robust, pregătit să navigheze complexitatea peisajului economic actual și să prospere în fața viitoarelor provocări.

MasterCard și partenerii săi își asumă astfel un rol crucial în modelarea viitorului digital al Europei, demonstrând că prin susținere, inovație și colaborare, orice obstacol poate fi transformat într-o oportunitate de creștere și dezvoltare.

Beneficii Suplimentare

În spatele fiecărei sume de finanțare oferite de MasterCard se ascunde o lume de oportunități care depășesc simpla valoare monetară. Beneficiile suplimentare incluse în acest fond nu doar că sprijină creșterea și dezvoltarea afacerilor selectate, dar le oferă și un avantaj competitiv pe piață. Acesta este un aspect esențial, având în vedere ritmul accelerat al schimbărilor în tehnologie și comportamentul consumatorilor.

O Panoramă a Beneficiilor

Printre beneficiile remarcabile se numără:

 • Expertiza Strive și MasterCard: Acces la un nivel de cunoștințe și experiență care poate transforma modul în care o afacere abordează piața și inovația.
 • Acces la resurse selectate MasterCard Start Path: O oportunitate unică de a interacționa cu resurse și instrumente care pot accelera creșterea și implementarea soluțiilor inovative.
 • Mentorat: Sfaturi și îndrumări de la experți de top din industrie, esențiale pentru navigarea provocărilor și optimizarea strategiilor de afaceri.
 • Oportunități de expunere și publicitate: Vizibilitate crescută atât în comunitățile locale, cât și pe scena internațională, în colaborare cu MasterCard și Strive.

Aceste avantaje suplimentare oferă afacerilor instrumentele și suportul necesar pentru a naviga peisajul economic actual și pentru a își consolida poziția pe piață.

Cine Poate Aplica?

MasterCard și-a deschis porțile larg pentru o gamă diversă de aplicanți, dorind să susțină o varietate de inițiative și viziuni.

CategorieCondiții de Eligibilitate
Start-up-uriÎnregistrate și care operează în UE
Companii stabiliteCu operatiuni în UE
Organizații non-profit și întreprinderi socialeActive în una sau mai multe state membre UE
ExcluderiEntitățile guvernamentale și academice nu sunt eligibile

Profilul de afecere care se cauta!

În căutarea de a redefine traiectoria afacerilor mici, MasterCard pune accent pe inovație și transformare digitală. Dar, ce înseamnă asta, mai exact? Haideți să decodăm împreună prin exemplificări concrete ce tip de proiecte ne dorim să susținem.

Inovație și Diferențiere

Suntem în căutarea acelor proiecte care ies din tipare, care propun soluții inedite pentru problemele cu care se confruntă întreprinderile mici în peisajul european. Iată câteva exemple:

 1. Platforme de E-commerce Personalizate: Un startup care dezvoltă o platformă de e-commerce cu AI, capabilă să personalizeze experiența de cumpărături în funcție de comportamentul fiecărui client.
 2. Soluții de Finanțare Inovative: O companie care propune un sistem de creditare bazat pe blockchain, oferind întreprinderilor mici acces rapid și sigur la capital de lucru.
 3. Aplicații de Sustenabilitate: O organizație non-profit care lansează o aplicație mobilă destinată micilor întreprinderi, pentru a le ajuta să își calculeze și reducă amprenta de carbon.

Scalabilitate și Implementare în UE

Nu doar ideea contează, ci și capacitatea de a o scala și implementa eficient într-o piață din UE. Proiectele trebuie să demonstreze un plan solid pentru:

 • Expansiunea pe piețe noi: Cum va fi adaptat și replicat proiectul în diferite piețe din UE?
 • Sustenabilitate pe termen lung: Care sunt strategiile de menținere și dezvoltare după epuizarea fondurilor?

Criterii de Selecție

MasterCard caută să investească în proiecte care:

CriteriuDescriere
InovațieProiecte care introduc soluții sau tehnologii noi pe piață.
Impact SocialInițiative care aduc beneficii comunităților locale și mediului.
Potențial de ScalareCapacitatea de a crește și a se extinde în alte piețe din UE.
FezabilitatePlanuri realiste și bine fundamentate pentru implementare și creștere.

Cum Să Aplici

MasterCard

Pasul spre finanțarea visurilor dvs. în domeniul inovației digitale și al inteligenței artificiale este mai aproape decât ați crede. MasterCard, împreună cu Strive, a simplificat procesul de aplicare pentru a vă oferi oportunitatea de a accesa fonduri vitale pentru proiectul dvs. Iată cum puteți pune bazele aplicării:

Pregătirea Aplicației:

Primul pas în drumul către succes este pregătirea meticuloasă a aplicației. Iată ce trebuie să faceți:

 • Verificarea eligibilității: Asigurați-vă că atât organizația dvs., cât și proiectul propus îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite de MasterCard și Strive. Aceasta este piatra de temelie a întregului proces.
 • Documentele necesare: Pregătiți un dosar complet care să includă:
  • Descrierea detaliată a proiectului
  • Un buget detaliat care să reflecte nevoile și alocările de fonduri
  • Dovezi care să ateste stadiul de Definiție a Produsului
  • Pentru sume solicitate peste 250.000 de euro, dovada cofinanțării este imperativă

Procesul de Aplicare:

Odată ce ați adunat toate documentele necesare și v-ați asigurat că îndepliniți toate criteriile, urmează pasul aplicării propriu-zise:

 1. Înscrierea online: Accesați platforma specificată de MasterCard și Strive și completați formularul de aplicare online. Este crucial să urmați toate instrucțiunile și să respectați termenii și condițiile impuse de organizatori.
 2. Perioada de aplicare: Fereastra de aplicare este deschisă începând cu 23 ianuarie 2024 și se încheie pe 11 martie 2024. Marcați aceste date în calendar pentru a nu pierde termenul limită.

Sfaturi pentru o Aplicație de Succes:

 • Claritate și concizie: Asigurați-vă că descrierea proiectului este clară și la obiect. Evitați jargonul tehnic inaccesibil.
 • Evidențiați inovația: Subliniați elementele inovatoare ale proiectului dvs. și impactul potențial asupra pieței.
 • Demonstrați fezabilitatea: Inclușiți un plan clar care să demonstreze cum intenționați să implementați și să scalați proiectul într-o piață din UE.

MasterCard și Strive caută să sprijine proiecte care pot face diferența în lumea digitală și a inteligenței artificiale. Prin urmare, fiecare detaliu al aplicației dvs. trebuie să reflecte pasiunea, inovația și dedicarea față de proiectul propus. Puneți în aplicare aceste sfaturi, și poate că tocmai proiectul dvs. va fi următorul care va beneficia de suportul financiar și expertiza oferită de acest fond remarcabil.

Criterii de Selecție

Alegerea proiectelor care vor beneficia de suportul financiar și expertiza MasterCard și Strive nu este o sarcină ușoară. Se pune accent pe un set clar de criterii de selecție, concepute pentru a identifica inițiativele cu cel mai mare potențial de impact și inovație. Iată ce contează cu adevărat:

Semnificația și Impactul

Primul și cel mai important, proiectele trebuie să demonstreze o semnificație profundă și un impact potențial semnificativ în domeniul lor de aplicare. MasterCard caută idei care:

 • Adresează probleme reale și actuale ale întreprinderilor mici
 • Propun soluții inovative și eficiente
 • Au potențialul de a aduce schimbări pozitive pe termen lung

Aplicabilitate și Transferabilitate

Un alt criteriu crucial este capacitatea proiectului de a fi aplicat și transferat în alte contexte sau piețe. Se evaluează:

 • Flexibilitatea soluției în fața diferitelor provocări și contexte
 • Ușurința cu care pot fi replicate și adaptate ideile în alte sectoare sau regiuni

Fezabilitate și Sustenabilitate

Proiectele trebuie să fie nu doar inovatoare, dar și realizabile și sustenabile din punct de vedere economic și operațional. MasterCard și Strive vor analiza:

 • Realismul planului de implementare
 • Strategiile de menținere și dezvoltare pe termen lung
 • Sustenabilitatea financiară post-financiare

Valoarea Adăugată de Finanțare

În final, este esențial ca finanțarea oferită să aducă o valoare adăugată semnificativă proiectului, fie că este vorba de accelerarea dezvoltării, de creșterea impactului sau de posibilitatea de a testa noi idei inovatoare.

Cronologie

Procesul de selecție și implementare a proiectelor urmează o cronologie bine definită, oferind o perspectivă clară asupra etapelor prin care trebuie să treacă fiecare aplicant:

 1. Deschiderea aplicațiilor: 23 ianuarie 2024
 2. Închiderea aplicațiilor: 11 martie 2024
 3. Preselecția candidaților: Data anunțată ulterior
 4. Prezentarea mini-propunerilor: Data anunțată ulterior
 5. Selecția finaliștilor: Data anunțată ulterior
 6. Prezentarea finaliștilor: Data anunțată ulterior
 7. Notificarea câștigătorilor: Data anunțată ulterior
 8. Începerea proiectelor: 31 iulie 2024
 9. Anunțarea câștigătorilor: 30 noiembrie 2024

Concluzie

Este momentul ca dezvoltatorii de afaceri din domeniul inteligenței artificiale să își transforme viziunea în realitate. Cu suportul financiar și expertiza oferită de MasterCard și Strive, nu există limite în ceea ce poate fi atins. Acest fond reprezintă o oportunitate unică de a aduce inovații semnificative în piață, de a rezolva probleme reale și de a construi un viitor mai bun și mai inteligent pentru întreprinderile mici din Europa. Îndrăzniți să visați mare și să faceți primul pas către transformarea acelei viziuni în realitate!

LINKUL CATRE PAGINA DE APLICARE GRANT

Împărtășește-ți dragostea
Andrei Pojoreanu
Andrei Pojoreanu

Consultant cu o experiență bogată în domeniul fondurilor europene din 2012, specializat în coordonarea proiectelor POCU și consultanță pentru autorități locale în infrastructură. Cariera mea, începută în jurnalism, îmi permite să comunic complexitățile fondurilor europene într-un mod accesibil și captivant. Recent, pasiunea mea se îndreaptă spre AI și SEO, explorând cum acestea pot revoluționa consultanța și eficientiza utilizarea fondurilor europene. Viziunea mea este să integrez această experiență vastă cu tehnologia emergentă pentru a modela viitorul consultanței în fonduri europene.

Articole: 172

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stay informed and not overwhelmed, subscribe now!